Adatlap nyomtatása 

(Mielőtt kinyomtatod gondolj a környezeted védelmére!)

XII.ker. Alkotás
Krisztinavárosi lakás, mediterrán hangulatban

Referencia szám: [000836]

Tel: 30-2903105
XII. kerület
Krisztinaváros
Alkotás
Emelet: 4
Ár: 32 Millió

alapterület:
48m²
emelet:
4
szobák száma:
1
épület tipusa:
tégla lakás
állapota:
lift:
van
terasz/erkély:
van
körfolyosó:
Igen
parkolás:
utcán
fűtés:
gázfűtés
tároló:
nincs
 

A lakás jelenleg 54 nm-es, terasszal együtt. Tetőtéri lakásról van szó, amelynek építése során kiderült, hogy a belmagasság miatt érdemes még egy szintet kialakítani. Annak idején én ezzel a lehetőséggel nem éltem, ettől függetlenül a fent kialakítható szinten a tetőablakok (2 db, belső udvarra néző) megvannak, illetve a radiátor-kiállások is. Igény szerint a lépcsőfeljárót ki kell alakítani, valamint a tetszőleges burkolásról (parketta, járólap, padlószőnyeg stb.) és a fűtőtestekről még gondoskodni kell az új tulajdonosnak, ha szeretné bővíteni a lakást. Ezzel további 15nm hasznos területtel bővíthető, és belső kétszintessé alakítható a lakás.

A bejárati ajtón belépve rögtön a közös konyha-étkező helyiségbe érkezünk. Innen bal oldalra nyílik egy pici közlekedő, ahonnan a külön wc, a mellette lévő fürdőszoba, és egy tárolásra szolgáló beugró helyiség.

Az étkezőből szembe nyílik a tágas és világos nappali. Itt beépített, egyedileg ide tervezett és gyártott bútorok találhatók: egy hatalmas tolóajtós, padlótól plafonig polcozott szekrény, az utcafronti fal mentén végighúzódó kétajtós, polcos tároló szekrények, kb. 1 m magasságig. Ez egyik oldalon egy bárszekrénybe torkollik, amelynek aljában 4 nagy fiókos rész található.

A nappaliból balra nyílik a hálószoba. Mivel én nem használtam az ajtót a két helyiség között, ezért azt évekkel ezelőtt levetettem, és elszállíttattam. Ezt a funkciót most egy hangulatos függöny tölti be. Az ablakokon jelenleg rögzített reluxa (VELUX) van. A bejárati ajtó műanyag, kívül fahatású, barna színű, hogy illeszkedjen a környezetbe, belül pedig fehér színű.

A fűtés egy termosztáttal szabályozható - napi két intervallum beállítására van lehetőség, hogy mikor kapcsoljon ki-, illetve be a fűtés, milyen hőfokokra stb.

A lakást az építés idején felár ellenében speciális szigeteléssel látták el, így a tetőtér ellenére nyáron sem túl meleg, és télen sem hideg. A jó beosztásnak (ablakelosztásnak) köszönhetően kellemes kereszthuzatot lehet csinálni, ami kifejezetten nyáron előnyös. További kifejezett erőssége a lakásnak, hogy minden helyiség ablakos és természetes napfénnyel megvilágított. (Nincs ablaktalan, vagy sötét belső udvarra, lifthófra néző helyiség).

A Déli Pályaudvar közelsége ellenére a lakás nagyon csendes. A lakókörnyezet kellemes, rendezett.

A lakáshoz saját terasz is tartozik, ami a belső udvar felé néz. A körfolyosó szintjétől magasabban helyezkednek el a lakások, így az esetleges járókelők sem zavarják a teraszon tartózkodók nyugalmát. A lakásokat egymástól hangulatos rácsos fa térelválasztóval szeparálták el.

Mivel ezeket a lakásokat már jóval a ház építése után alakították ki, így a lakáshoz nem tartozik lenti pince, vagy egyéb tárolóhelyiség.

A ház a 20. század első felében épült, tégla, tehermentes. 2000-ben teljes műszaki és belső felújításon esett át (a homlokzati tatarozást kivéve) - ekkor ugyanis a padlásteret a felújítás fejében egy építtetőnek adták, aki egy új szintet alakított itt ki. Ekkor került lift is a házba. A szóban forgó lakás is itt, ezen az új szinten található. A házban szelektív hulladékgyűjtésre (papír, fém, műanyag) is van lehetőség. A lakók rendesek, kulturáltak.

A lakás fűtése cirkó. Mindent egyedi fogyasztás után kell fizetni. Köszönhetően a szigetelésnek és a modern nyílászáróknak, rezsije kimondottan alacsony.

A környék minden szempontból nagyon kedvező. A közlekedés a város minden pontja felé kiváló, nagyon gyorsan el lehet jutni a főbb csomópontokhoz. Sok a közeli zöld terület (szemben a Vérmező, nem messze a Tabán, Gellért-hegy, illetve a XII. kerület gondozott, kellemes parkjai). Csupán 2-2 villamosmegállóra van mind a Mammut, mind pedig a MOM Bevásárlóközpont, szintén nagyon közel a Hegyvidék Bevásárlóközpont. Ezen túl számos kisbolt és éjjel-nappal nyitva tartó üzlet van a közvetlen közelben. A környék biztonságos, rendezett, jó hangulatú. A kerületben számos közösségi rendezvény van (MOM Kulturális Központ), sok étterem, kávézó, illetve közel van a biopiac is. Sőt, a házban, a 4. emeleten egy fogorvosi rendelő is működik.

A lakást jelenleg elsősorban befektetőknek ajánlom, mert albérlő lakik benne. A szerződést ez év áprilisban kötöttük, és 1 évre (min.), vagyis jövő áprilisig biztosan ott fog lakni. A továbbiak már az esetleges új tulajdonossal való megállapodás kérdése.

Jegyzeteim:

www.eladoalakasom.hu